Spiritual Books To Learn From, and Attain Ethical Moral Values

Subscribe

Newsletter

Sign In

My Account

Cart

Кој беше Исус од Назарет?

Неговото детство и младешките години

 6,00

Includes 7% reduced VAT
Available immediately, delivery time 10-14 workdays **

Product Information

Следбениците на Назареецот (Isus Hristos) известуваат автентично за животот на Исус од Назарет. Ослободени од толкувања и фалсификати од историчари кои и се наклонети кон црквата. Нивните извори се Христовите објави, дадени преку Габриеле.

Описите на Исус Христос (Isus Hristos) за Неговиот земски живот како Исус од Назарет се симбол за човештвото. Во книгата се содржани и излагања за Неговите родители, Марија и Јосиф и Неговите духовни борби. Неговата љубов кон животните и почетокот на Неговите години на учење допираат до срцето.

Извадок: „Како што растев и мојата душа преминуваше од детството во адолесценција, Бог ми се откри Себеси во натамошни визии. Така Мојата душа беше воспитана за љубов и милосрдие. Уште во детството имав духовна моќ, која често ја користев погрешно. Од тоа и Јас, Исус, можев да учам.“

Законот гласи: Секоја личност и секоја душа е водена низ нејзините лични грешки и слабости, сѐ додека не ги препознае и самата не ги одработи.

Кој беше Исус од Назарет?
 6,00